Par jednostavnih saveta pri uređenju enterijera - Nova 45

Par jednostavnih saveta pri uređenju enterijera

Nova 45 - Novogradnja

Uređenje doma ponekad je jako komplikovan zadatak, pogotovu što nemamo svi tu sreću da nam stanovi i prostorije budu prirodno osvetljeni. Međutim rešenje postoji, kao i trikovi koji će prilikom uređenja enterijera dosta pomoći, učiniti čudo i stvoriti jedan zaista divan i ugodan ambijent.

Uređenje enterijera nije samo teško već  i skupo, složićemo se, pogotovu ako želimo da držimo korak sa aktuelnim trendovima. Zato vam Nova 45 donosi predloge koje možete usvojiti prilikom uređenja vašeg životnog kutka i učiniti da vaš dom izgleda moderno godinama unapred.

Rasveta

Činjenica je da je dobro osvetljenje u stanju da doprinese lepom i toplom izgledu vašeg doma. Zbog toga je pravilno postavljena rasveta jako bitan element enterijera. Svakako je najbolje izabrati ono osvetljenje koje će jednako obasjavati svaki deo prostorije. Međutim isto tako morate voditi računa i o samom izboru istog kako bi vam se estetski uklopilo sa ostatkom vašeg životnog prostora. Savet je zameniti običnu rasvetu led sijalicama i na taj način dobiti jače osvetljenje, a manji račun za struju.

Zidovi

Boja zidova može odigrati jako bitnu ulogu ukoliko imate manji stan, a samim tim i nedovoljno prostora i svetlosti u istom. Imajte na umu da tamnije boje zidova čine da naš prostor vizuelno deluje manji, za razliku od onih vedrijih, a pre svega mislimo na belu koja ce vizuelno otvoriti prostor i učiniti ga svetlijim.

Podovi

Svakako ne treba zanemariti ni podove. Zašto? Dobar odabir podova će vam uštedeti kako novac tako i dragoceno vreme koje vam može otići na održavanje i čišćenje istih. Osim estetskog mometa pod treba birati tako da bude i funkcionalan. Pa tako nakon što odaberemo da li će to biti, laminat, parket, možda etison, tepih ili stazica imajte na umu i praktičnost. Svetliji podovi vizuelno će otvoriti prostoriju ali isto tako znače češće čišćenje.

Neke stvari nikada ne izlaze iz mode

Starinski predmeti dugi nekoliko godina, zidovi neutralnih boja, bela kuhinja, tamni podovi… jesu nešto kod čega nikada nećete pogrešiti. Kombinacija crno belog takođe nikada neće izaći Iz mode, a osim toga daje notu elegancije bez obzira za kakav stil se odlučite.