Novogradnja-VS-Starogradnja - Nova 45

Novogradnja-VS-Starogradnja

Novogradnja VS Starogradnja prodaja stanova Nova45

Večita dilema: stara ili nova gradnja?

Kupovanje nekretnine je uvek jedan veoma odgovoran posao. Za razliku od svih ostalih kupovina, ovo je ono što treba da traje najduže i u čemu ne bi trebalo da pogrešimo. Zbog toga, kvalitet same gradnje je ono oko čega ljudi moraju da najviše obrate pažnju pri odabiru.

Koje su osnovne razlike između ova dva tipa gradnje? Pre svega materijali. Mnogi smatraju da je osnovna razlika to što su prilikom pravljenja starogradnje korišćeni prirodni, izvorni materijali, dok se kod novogradnje koriste nove tehnologije i materijali, koji su kvalitetniji od onih starijih, ukoliko investitor na njima ne štedi.

Znajući da svaka priča ima dvestrane, pred Vama se nalazi nekoliko osnovnih razloga zašto bi trebalo izabrati jednu, odnosno, drugu gradnju.

Šta nam donosi novogradnja

  1. Nema potrebe za uređenjem!

Možda i najveća prednost novogradnje je to što kada jednom kupite svoj stan, više ne morate da brinete ni o čemu! Kada uzmete ključ i ušetate u svoj prostor, neće biti potrebe da dodatno renovirate, sređujete vodovodne cevi ili malterišete zidove, sve je uređeno u skladu sa vremenom i potrebama savremenog čoveka.

  1. Stolarija

Kao i sve ostalo u stanu, PVC stolarija je nova, te nećete morati da dajete dodatan novac na proveru da li prozori dihtuju ili ne. Takođe, novi stanovi se grade po tome da budu energetski što korisniji, u smislu da koriste što manje energije za veće potrebe. Zbog toga će Vam i troškovi biti manji. 

  1. Parking

Ono što je večiti problem starogradnje, jeste da uprkos često odličnoj lokaciji, parking mesta jednostavno nema. Stanovi u novogradnji imaju ovaj problem rešen, pošto su parkinzi obezbeđeni, a i ako se nalaze najčešće ne u samom centru grada, dobra povezanost sa gradom je osigurana.

  1. Uređeno poukusu

Osim praktičnosti, u novogradnji se dosta radilo na tome da stvari, sem korisnog, budu i lepe. Specijalan tim profesionalaca radi na enterijeru stanova koji dolaze do kupaca. Sama zgrada odaje utisak čistijeg i prijatnijeg, a noviji liftoviće se ređe kvariti od starijih.

  1. Sigurnost

Svi mi dosta ulažemo u sopstvenu sigurnost i smatramo da je veoma bitno osigurati bezbednost svojih članova porodice. Stanovi novogradnje su, uglavnom sa sigurnosnim vratima, dok su stanovi starogradnje bez njih.

Prednosti starogradnje

  1. Lokacija

Kao što smo naveli, lokacija starogradnje često, na prvu loptu, deluje primamljivije. Stanovi starogradnje su nesumnjivo bliži centru, sa tim da to prouzrokuje i negativne posledice, poput nepostojanja mira ili nedostatka parking mesta.

  1. Završena papirologija

Prednost starogradnje je to što je sva papirologija po kupovini stana završena. Dosta stvari se promenilo do trenutka kada je novogradnja počela, te su u ovom slučaju potrebni dodatni izvodi.

  1. Stanovi deluju veće

Iako je kvadratura ista, zbog visokih plafona i drugačijeg rasporeda soba, stanovi u starogradnji mogu da doprinesu osećaju da je sam stan veći.

  1. Cena

Zbog svog “staža”  i uređenja, sem ako im lokacija ne doda posebno na ceni, stanovi u starogradnji će biti jeftiniji od onih u novogradnji.

Zaključak

Naš zaključak je da i pored nesumnjivih prednosti koje poseduju stanovi u starogradnji, novogradnja je ipak prava stvar za godine koje dolaze. Osim toga što je prostor nov, prilagođen je potrebama čoveka u 2018. godini, sa neophodnim parkinzima i liftovima koji se ne kvare. Proverena novogradnja je definitivno idealni izbor za sve one koji žele nešto inovativno i korisno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *