Nekoliko trikova uz pomoć kojih će vaša dnevna soba izgledati prostranije - Nova 45

Nekoliko trikova uz pomoć kojih će vaša dnevna soba izgledati prostranije

Složićemo se da niko ne želi pretpanu i skučenu dnevnu sobu, da ne govorimo o tome da boravak u njoj nimalo nije prijatan. Postoji li rešenje? Naravno! Učiniti sobu većom nego što zapravo jeste danas nije nikakva magija. Sve što nam je potrebno je pametan dizajn. Spremite se da zabeležite neke od korisnih saveta koje ćemo vam u nastavku ponuditi kako bi svoju svoju manju dnevnu sobu pretvorili u pravu elegantnu udobnu oazu u kojoj ćete vi i gosti vaše kuće moći da uživate.

Prirodna svetlost

Ukoliko vaša dnevna soba ima pristup prirodnoj svetlosti nemojte je sprečavati na tom putu. Tako na primer ne koristite tamne zavese koje će prirodnu svetlost blokirati, već je pustite unutra, prostor će se momentalno osećati prozračnijim i otvorenijim. U slučaju da čak i nemate velike prozore i tonove sunčeve svetlosti vaš izbor treba da se svede na svetlije nijanse i tonove kako bi maksimalno iskoristili svetlost koju imate.

Igrajmo se

Ne plašite se igranja, čak iako imate mali prostor na raspolaganju to ne mora da znači da ne smete postaviti neki veći predmet u vašoj dnevnoj sobi, recimo ponekad stavljanje enormnog lustera u maloj dnevnoj sobi može izgledati baš kul.

Izaberite veliki tepih

Trik koji će našu dnevnu sobu učiniti većom je na iznenađenje mnogih odabir i postavka velikog čak i podebljeg tepiha u našem dnevnom boravku. Za razliku od manjih prostirki, veliki tepisi vizuelno ne razbijaju pod.

Ugaona garnitura će vam isto tako zauzeti manje prostora od tradicionalne sofe ukoliko raspolažete manjom dnevnom sobom.

Neka bude ugodno

Često potreba da se oslonimo na manje prostora jer sa tim raspolažemo i nije tako loša i ono je što ga zapravo čini istinski ugodnim i privlačnim. U opremanju svog prostora, a u pogledu nameštaja gledajte da mesta za sedenje budu bliska, intimna, i izaberite plišani, mekani tepih. Ovaj savet se odnosi na sve one koji uređuju malu porodičnu sobu i kojima je cilj da stvari budu superdobrodošle i pre svega funkcionalne.

Neka bude višenamenski

Kada prostora nedostaje jedina stvar koja nam preostaje jeste kreativnost i da učinite stvari višnamenskim. Tako na primer ukoliko nemamo mogućnosti za zasebnu dnevnu sobu, porodičnu sobu ili kućnu kancelariju, stavite ih u jedan prostor. Dnevna soba i kućna kancelarija u jednom prostoru? Zvuči čudno. Međutim ne bi verovali kako pravi raspored i komadi nameštaja mogu izgledati sjajno, bez obzira na oblik i veličinu prostorije sa kojom raspolažemo.

Obojite zidove u belo

Bojenje zidova i podova u belu boju činite prostor svetlijim. Kako bi učinili stvari malo privlačnijim okačite veliko umetničko delo na jedan zid. Skenućete pažnju na ovaj živopisni komad nameštaja u vašoj prostoriji i učiniti čitav prostor potpunijim. Generalno bela boja otvara ali se ne moramo držati striktno nje.

Dva mala stola umesto jednog velikog stola za kafu mogu takođe dati bolje rešenje. Bolji su za protok saobraćaja i vrlo lako se premeštaju gde god vam zatreba. J

Svega nekoliko boja

Već smo napomenuli nekoliko puta, mali prostor ne znači da se ne smemo zabavljati bojama. Tako da ukoliko poželite da se malo poigrate, uvrsitite lepe pastelne boje i neke živopisne detalje, a da vam dnevna soba ne izgleda haotično, to slobodno možete i uraditi ali uz pridržavanje uskih paleta boja.