Nekoliko saveta za uređenje terase - Nova 45 | Novi Beograd

Nekoliko saveta za uređenje terase

Nova 45 - Novogradnja

Došlo je i to doba godine kada konačno možemo da se opustimo i uživamo u toplim letnjim danima ali i prijatnim večerima na svima omiljenom mestu – terasi. Naša terasa kao omiljeno mesto za ispijanje kafe i mnogo više od toga sa dolaskom lepih dana postaje prava mala oaza za opštanje, ali pre svega toga podrazumeva uređenje. Zato ako niste do sada,pravo je vreme da se posvetite sređivanju vašeg omiljenog kutka za odmaranje.

Nova 45 tim vam donosi par predloga za uređenje koje vam mogu biti od pomoći i inspirisati vas u tome kako da uspešno dekorišete vašu terasu ili balkon.

Oslobodite prostor

Ono što svakako prvo treba da uradimo jeste da se oslobodimo svih nepotrebnih stvari koje smo mesecima nagomilavali na terasi i na taj način olakšamo sebi u startu. Oslobađanjem svih nepotrebnih stvari na našem balkonu obezbeđujemo mogućnost za dekorisanje i definitivno je prvi uslov svakog poduhvata.

Praktičnost pre svega

Ukoliko razmišljamo o uređenju terase koja je manje kvadrature, moramo biti pažljivi i planski pristupiti opremanju iste. Kada je nameštaj u pitanju biraćemo svakako onaj na rasklapanje, odlično bi bilo da isti nameštaj sam u sebi poseduje i svojevrsnu kutiju, koja nam može poslužiti za odlaganje određenih stvari, pa ako već moramo koristiti terasu za odlaganje stvari odlična ideja je staviti ih u ove kutije koje slobodno možemo prekriti izvesnim šarenim jastucima i udobno se smestiti.

Ko se još raduje redovnom održavanju nameštaja i svim onim iscrpljujucim čišćenjima? Iz tog razloga danas možemo potražiti nameštaj koji ovo ne zahteva. Danas vrlo polpularan nameštaj koji će dati prirodan prelep izgled a s druge strane ne morate se plašiti da će biti kratkog trajanja jeste onaj koji je izveden  u imitaciji ratana.

Ne zaboravimo na drvenu podlogu. Ona će vašoj terasi dati jednu posebu čar i učniti boravak na terasi definitivno udobnim i prijatnim. Prednost drvenih podloga (decking) jeste svakako ta što ih tokom zime slobdno možemo skloniti , one se zaista lako postavljaju ali i rastavljaju a najbolje od svega jeste što ih stavljamo na postojeću podlogu ili pločice tako da imamo štednju kako vremena tako i novca a o praktičnosti i da ne govorimo.

Sve je u detaljima

Nameštaj bez određenih detalja na balkonu nije jednostavno to to, složićemo se. Detalji su ti koji će dati vaš pečat i popuniti prazninu koja nedostaje ovom delu prostora. Cveće može doprineti ukrašavanju vaše terase. Međutim ovde moramo biti oprezni jer ukoliko imamo manje terase određeno cveće postavljeno u veće saksiije može oduzeti dosta od prostora i samim tim nije funkcionalno. Odlično rešenje u ovom slučaju bili bi viseći elementi na koje bi mogli zakačiti vaše saksije sa cvećem. Detalji poput dekorativnih kamenčića pravi su hit. Ukoliko govorimo o većim terasama ubacivanjem  ležaljke za plažu, lejzi bega ili viseće ljuljaške nežete pogrešiti.

 

Dekoracija i uređenje terase samo po sebi umnogome zavisi od više faktora,  pre svega od vas, vaše ideje i toga kako ste vi zamislili da će to da izgleda, a neretko i od prostora kojim raspolažete i novca. Bilo kako bilo svoju maštu uvek možete da oslobodite i da zasučete rukave jer leto samo što nije. 🙂