O bloku 45

Blok 45 poznatiji i kao Naselje Sunce nalazi se na opštini Novi Beograd. Oivičen ulicama Dr Ivana Ribara, Jurija Gagarina, Nehruovom i rekom Savom predstavlja jedno od lepših novobeogradskih naselja. Blizina reke Save, Savskog Nasipa i mnoštvo zelenih površina koje krase Blok 45 jesu ono po čemu se ovaj deo naše prestonice izdvaja od ostalih i čini posebnim i lepim. Celom dužinom Bloka prostire se Savski kej, popularno beogradsko šetalište, sa kog je moguće preko reke Save stići čamcima do ostrva Ade Ciganlije i Ade Međice. Savski kej omiljeno je mesto za šetnju, rekreaciju i odmor ali i za provod u brojnim ugostitljskim objektima na splavovima.

U Bloku 45 naći ćete sve što vam treba, pijacu, poštu, markete, tržni centar, vrtiće, osnovnu školu “Branko Radičević” koja je važila za najveću i najmodernije opremljenu školu na Balkanu kao i biblioteke, galeriju i mnogo toga drugog… Blok 45 ima dobru povezanost sa ostatkom grada, pa se tako do centra grada može stići za svega 15 minuta vožnje. Do ovog dela Novog Beograda stiže se gradskim prevozom, autobusima 73, 94, 95, 604 i 605, tramvajima 7, 9, 11 i 13, kao i minibus linijama E1, E6.

Popularnost bloka 45

Popularnost Bloka 45 ogleda se u poprilično velikom broju serija i filmova snimljenih baš na ovoj lokaciji. Filmovi „1 na 1“, „Čep koji ne propušta vodu”, „Košava“, „Jagode u grlu“ i mnogi drugi snimljeni su ovde kao i epizode televizijske serije „Pozorište u kući“. Blok 45 bio je i ostao simbol beogradskih grafita. Prvi grafiti na prostoru zemlje nastali su baš ovde. Blok 45 mesto je i tradicionalne kulturne manifestacije „Novobeogradsko leto“ koji se održava na Savskom keju. Tokom leta u ovom delu grada organizuje se veliki broj sportskih turnira. Posebnu radost kada je u pitanju provod i zabava stanovnici ovog dela grada imaju tokom letnje sezone na reci Savi i mogućnošću iznajmljivanja opreme za skijanje na vodi i vožnje gliserima. U Bloku 45 svakog 31. decembra održava se i tradicionalni novogodišnji vatromet koji predstavllja pravi spektakl.

Rezervišite vaš stan – Blok 45

Kontaktirajte nas i kupite stan po najpovoljnijoj ceni u jednom od najlepših i najmirnijih delova grada – Blok 45!

Rezervišite vaš stan

Kontaktirajte nas i kupite stan po najpovoljnijoj ceni u jednom od najlepših i najmirnijih delova grada – Blok 45!

Stanovi Novogradnja – Zašto novogradnja?

Kada ste na raskrsnici, kupiti stan u novogradnji ili pak kupiti stan u nekoj već dugo postojećoj zgradi onda sednete, uzmete tegiće i vagate.

Ako kupite stari stan uglavnom treba kompletno da se renovira. Zamena stolarije, vrata, elektro i vodovodna instalacija, pločice, podovi… I šta posle toga kad sve to uradite (?), a zgrada nema ( u 99% slučajeva) termoizolaciju, trošićete daleko više za grejanje i hlađenje. Ili, stan na poslednjem spratu gde mora da se sređuje krov ili prizemlje bez ikakve hidroizolacije s kapilarnom vlagom (još gore).

Novo je novo! Novogradnja je najbolja opcija bilo da ste po prvi put kupac, bilo da želite da se osamostalite, bilo da stvarate porodicu.

Prvi tegić na vašem tasu za kupovinu u novogradnji je da prilikom kupovine novog stana, ukoliko vam je to prvi stan i ako ga kupuje od investitora, imate pravo na povraćaj PDV-a od 10 odsto. Dakako je ovo ogromna prednost jer ste oslobođeni od plaćanja poreza na prenos apsolutnih prava, što podrazumeva i povraćaj poreza na dodatnu vrednost (PDV). Povraćaj PDV-a možete da tražite jer ste ga platili kroz kupoprodajnu cenu stana. Naredni tegić ide u prilog činjenici da novoizgrađeni stanovi imaju nekoliko puta bolju učinkovitost u odnost na stare, imaju izvrsnu izolaciju i štede energiju, materijali koji su korišćeni su noviji i ekološki odabrani. A možda baš prevagne tegić koji sa sobom nosi spoznaju da ste baš vi prvi korisnik tog stana, da ćete uneti svoju energiju i lični pečat, i da ćete, umesto sate i novac koji biste utrošili na renoviranje, iskoristili za kupovinu lepog nameštaja i sitnica koji će vaš stan učiniti domom.

U bilo kom slučaju budite mudri i birajte pažljivo jer kupovina stana je jako ozbiljna stvar i zahteva oprez i promišljenost. Neka vaša vaga bude podešena. Srećno!