Koje je boja vaše posteljine? - Nova 45

Koje je boja vaše posteljine?

nova45_slika_blog_novi_05

Spavaća soba, jedna od najbitnijh ako ne i najbitnija prostorija u vašem domu, jeste ona u kojoj provodimo dosta vremena, ako ne preko dana, svake noći smo u njoj. Vrlo je bitno da upravo ona bude uređena baš onako kako nama najviše odgovara jer je između ostalog naša oaza mira, mesto na kom se opuštamo i uživamo nakon dugog i napornog dana. Pošto nas za spavaću sobu vezuje odmor i spavanje, jako bitnu ulogu u celoj ovoj priči igra svakako postaljina.

Poznato je da posteljina, njen dezen, boja može doprineti velikoj promeni naše spavaće sobe, ali i uticati na naše raspoloženje, stoga o tome treba voditi računa prilikom kupovine. Bilo kako bilo savet je da boje posteljine uklopimo sa ostatkom spavaće sobe, time cemo postići harmoniju u enterijeru.

Prema rečima mnogih stručnjaka za uređenje enterijera posteljina koju koristimo u kojoj spavamo dosta govori o nama. Ponajviše boje.

Šta nam bela boja govori

Sa belom bojom posteljine nećete pogrešiti, ona je uvek moderna, u trendu i izgleda sjajno u svakoj spavaćoj sobi. Ona ide uz sve, pa je tako lako možmo kombinovati sa ostalim bojama. Posetljina u beloj boji je izbor svih onih otvornih vedrih osoba koje vole jednostavne stvari i klasiku. Ona ne samo da deluje prefinjeno i otmeno nego se što je i najbitnije od svega uklapa u baš svaki enterijer.

Crvena boja

Poznato je da je crvena boja ljubavi. Ovu boju pre svega biraju dinamičnije osobe. Imate u planu da večeri provodite u strastvenom zagrljaju vašeg partnera? Onda je vaš izbor crvena. 🙂 Stoga očekujte dinamiku i obilje strasti ako se odlučite baš za crvenu.

Crna posteljina

Generalno tamnije boje posteljine birajte onda ukoliko imate veće spavaće sobe sa svetlim zidovima. Za crnu boju posteljine će se zasigurno odlučiti one osobe koje su ljubitelji elegancije, klasike i sofisticiranosti.

Umirujuća zelena

Osećaj mira i udobnosti jeste ono što nam daje zelena. Osobe koje imaju zelenu boje posteljine su obično staložene i mirne koje znaju šta žele. Baš kao što crvena predstavlja simbol strasti tako je zelena boja simbol opuštanja. Ova boja daje svežinu čitavoj prostoriji.

Narandžasta

Ova boja nas drži živahnim i razigranim, a ukoliko je izeberemo za boju naše posteljine svakako doprinosimo pozitivnom i energičnom momentu naše spavaće sobe.

Pastelne boje

Želite dobar i kvalitetan san?! Odaberite posteljinu u nekoj od pastelnih boja. Tako recimo ukoliko izaberete svetloplavu boju san vam je zagarantovan – tvrde feng šui eksperti. Momenti svetloplave boje u našoj spavaćoj sobi, uključujući našu posteljinu ili boju izdova, možda zavese reflektovaće komfor i pozitivnu energiju koja nam je svima danas tako potrebna. Jednostavno govoreći ova boja leči kako telo tako i dušu.

Ono što vam mi savetujemo kada je posteljina u pitanju je da birate čist pamuk. Pamuk je prirodan materijal i još od davnina prepoznat kao dobar izbor za posteljinu. Ono sto je možda najbitnije jeste njegovo lako održavanje. Poseteljinu od pamuka možemo da održavamo mašinskim pranjem na visokoj temperaturi, a ona kao takva zadržava svoj kvalitet i posle dugog niza godina. Zahvalna je za peglanje i pogodna za bilo koje godišnje doba.