Kako možemo dekorisati dečiju sobu - Nova 45

Kako možemo dekorisati dečiju sobu

Svedoci smo činjenice da poslednjih godina roditelji više nego ranije pridaju značaja modernom konceptu uređenju soba njihovih mališana. Od mekih neutralnih boja do prirodnog tekstila, dečije sobe i njhove svojevrsne igraonice danas su zelenije, više moderne i sofisiticiranije nego što je to bio slučaj ranije.

Kad malo bolje razmislimo ovo ima smisla pogotovo s finansijkog aspekta . Jednom uređena soba na taj način značiće i to da je ne moramo renovirati i menjati kroz par godina kada dete malo poraste i kao takva ostaće moderna i kada naši mališani odrastu. Pametni odabir boja i tekstila sada može vas ostaviti mirnim dugi niz godina.

Današnje sobe za decu ne predstavljaju samo mesto u kom deca prespavaju već mnogo više. One se prave tako da sadrže i niz drugih aktivnosti. Dizajnirani i osmišljeni delovi prostorije za domaće zadatke, zanate, čitanje i mnoge druge avanturističke igre sada su deo jedne pametno opremljene dečije spavaće sobe.

Kada kupujemo nameštaj ili želimo jednostavno da dizajniramo sobu za naše mališane, pažljivo planiranje prostora za stvaranje različitih područija za svaku aktivnost može pomoći deci da svoju sobu iskoriste u potpunosti.

Prilagoditi dečiju spavaću sobu ostatku doma ali isto tako ispuniti očekivanja sopstvenog deteta u smislu šarenolikosti date prostorije i svega onog prema čemu dete ispoljava ljubav u datom trenutku može biti lakše nego što mislimo.

Neutralne boje

Danas se meka siva boja pojavljuje ne samo u savremenom dizajnu za odrasle, već je ova umirujuća nijansa idealna za stvaranje dobrog raspoloženja za mirno igranje, a takođe je idealna i za spavanje. Siva se odlično slaže uz svetlije boje poput koralne, žute, roze i tirkizne omogućavajući da imate jednu od omiljenih boja koje vaše dete preferira, a da opet ne preterujete odnosno dođete u situaciju da ceo zid morate da ofarbate u neku drečavu nijansu koja će vas štipati za oči.

Šatori

Prirodno je da deca vole igraonice jer ona vole prostore u kojim se osećaju svojim. Da biste odvojili to nezavisno mesto za igru razmislite o postavljanju šatora u dečijoj sobi. Da biste podstakli decu da čitaju, čak možete staviti šator pored police za knjige ili jednostavno u nju staviti manju korpu punu njihovih omiljenih štiva za čitanje.

Skandinavski stil

Jednostavna funkcionalnost i prozračanost, kakvu daje skandinavski stil dobro se prilagođava dečijim prostorima. Ovaj stil se fokusira na geometrijske oblike i meke boje. Suptilni dizajni od tkanine i zidnih dekora olakšavaju deci da se igraju sa bojama drugih predmeta i generalno odgovaraju komadima koji im se sviđaju.

Isto tako, čiste linije i jednostavna izrada skandinavskog nameštaja, kao i sve neutralne ili prirodne nijanse drveta, čine da dečije sobe ne izgledaju neuredno.