Kako kupiti stan? - Nova 45

Kako kupiti stan?

Prodaja stanova Nova 45 Novi Beograd kako kupiti stan

Odluka je doneta, kupujete stan! Šta sada?

Iako se na prvi pogled čini da je najteži deo gotov jednom kada je odluka doneta, sada Vas očekuje onaj drugi, praktični deo. Kako izabrati najidealnije mesto, da li je bolja starogradnja ili novogradnja, koji deo grada je idealan za Vaše potrebe… Sve su to pitanja koje ćete morati da donosite “u hodu”, gledajući ponudu i vagajući ka najboljem. Mi smo za Vas napravili listu koraka koju možete pogledati i na prvi pogled doneti barem neke odluke!

  1. Koliki stan Vam treba?

Kvadratura stana je jedna od najbitnijih referenci u odnosu na koje ćete donositi svoju odluku. Pažljivo razmotrite svoje planove za budućnost i u odnosu na to smislite najidealnije rešenje. Na primer, garsonjere mogu biti veoma lepe i idealne, ako u sledećih par godina nemate ambicija da zasnujete porodicu. Ipak, ako imate takve planove, možda bi neki dvosobni ili trosobni stanovi bili bolje rešenje. Uz to, treba razmatrati i šta veći stanovi sami po sebi nose: nesumnjivo veću komfornost, ali i cenu.

  1. Koliko možete da izdvojite za stan?

Ovo je veoma bitno pitanje koje će Vam na pravi način filtrirati izbor. Ovde se odvajaju dva puta u odnosu na to da li planirate da kupite ili iznajmite stan. Ukoliko planirate da iznajmite stvar, situacija je donekle jednostavnija u početku, iz prostog razloga što se iz tog stana možete iseliti kada god poželite i naći drugi. Ako ipak kupujete stan, u isto vreme se obavezujete na život u njemu na neki period, ali imate i sigurnost i osećaj da ste “svoj na svome”. Kada je u pitanju novac, trebalo bi da razmotrite sve popularnije stanove u izgradnji, koji Vam donose finansijske olakšice. Što se pre odlučite za svoj stan u izgradnji, to će kupovina biti jeftinija. Takođe, skoro svaka banka sada nudi stambene kredite, koje možete iskoristiti pri kupovini svog stana. Jedna od najpoznatijih rečenica koju ćete čuti ukoliko ste podstanar jeste ona poznata: “Zašto bi plaćao kiriju kada možeš da podigneš kredit i kupiš SVOJ stan?”. Mi Vam ipak savetujemo da dobro razmotrite obe opcije pre nego što donesete svoju konačnu odluku.

  1. Kakav je Vaš idealni stan?

Ovde se više ne nalazimo u polju fizičkih pitanja poput kvadrature ili cene, već govorimo o tome kakav stan Vi zamišljate kao svoj idealni. Vrlo je bitno da se u svom domu osećate prijatno, kako bi on ispunjavao svoju najvažniju funkciju – bio Vaše sigurno mesto. Zbog toga je od značaja da izaberete stan koji se poklapa sa sopstvenim zamišljanjima životnog prostora. Postoje dve taktike kojima možete pribeći: da kupite stan koji je već opremljen po Vašoj meri ili da uzmeti neki i naknadno od njega napravite svoje mesto. U ovom slučaju bismo Vam preporučili prvu opciju, konkretno stanove u izgradnji, čija je najveća prednost to što imate mogućnost da aktivno učestvujete u opremanju svog stana i da onda, kada uzmete ključeve u ruke, pred sobom već imate svoj idealni stan.

 

Nadamo se da smo Vam barem malo pomogli u ovom značajnom izboru. Savetujemo da dobro premerite svoje mogućnosti i želje i da, u odnosu na to, nađete idealno rešenje. Nemojte se zadovoljiti nečim što je trenutno dostupno samo zato što ne možete naći ništa bolje – naravno, ukoliko Vam to ne odgovara. Uvek je bolje sačekati malo i onda naći nešto posebno. Ukoliko Vas interesuje kupovina stanova na Novom Beogradu, samo nas kontaktirajte, a mi ćemo Vam objasniti sve pogodnosti života u bloku 45 i novom sklopu zgrada koji se gradi samo za Vas!