Blok 45 - Nova 45

Blok 45

Blok 45

Blok 45 je sada prava mešavina u kojoj mogu uživati svi – od najstarijih do najmlađih!
Ukoliko Vam je potreban mir, uvek ga možete naći pored reke ili u šetnji po parkovima, a ukoliko ste navikli na brži ritam života, sve što Vam treba je, takođe, tu!
Blok 45 ima veoma raznovrstan izbor terena za decu, sportskih terena, zelenih površina i parkova… Skoro da ne možete naći prostor koji nije pokriven barem nekim drvetom! Naravno, osim toga, uvek možete zateći bicikliste kako uživaju na keju ili subotom uveče sređene ljude koji jedva čekaju ludu zabavu.
Obdaništa i škole su bili jedni od prvih planova pri izgradnji ovog bloka, s obzirom na to da su oni bili u najvećoj potrebi. Ova potreba je ne samo zadovoljena, nego je i nadmašena, s obzirom na to da je sada blok 45 pun ovakvih objekata, kao i ispunjen kulturnim dešavanjima, poput Dečjeg pozorišta na otvorenom.

Prednosti Bloka 45

Naravno, jedna od najpoznatijih stvari u vezi sa blokom 45 je tržni centar Piramida.
Tržni centar Piramida jedan je od prvih trgovinsko-zanatskih centara u Beogradu. Nalazi se u bloku 44 u ulici Jurija Gagarina 149-153 i sastoji se od više odvojenih objekata koji čine jedinstvenu celinu. U okviru ovog TC nalazi se preko tri stotine firmi različitih delatnosti. Ipak, prepoznaje se, pre svega, po bogatoj ponudi garderobe i obuće, od sportskih do najsvečanijih varijanti. Osim brendova, u ponudi je i veliki broj artikala manje poznatih proizvodjača, pri čemu se vodi računa o kvalitetu koji prati cena primerena našim uslovima. U sastavu Piramide nalazi se i više banaka, menjačnica, krojačkih salona, kafea i restorana, kao i čitav spektar različitih uslužnih delatnosti.

Još jedna prednost je i blizina sa pijacom u bloku 44.
Omiljena pijaca Novobeograđana, pijaca u Bloku 44, rekonstruisana je 2011. godine. Ona je dobila potpuno nov izgled sa pilonskom nadstrešnicom nad pijačnim platoom površine 3200 m², novi objekat sa 10 lokala i 408 novih tezgi. Celokupan prostor ispod nadstrešnice je klimatizovan ugradnjom sistema za orošavanje i pod stalnim je video nadzorom. U donjem delu pijace, prema Ulici Jurija Gagarina, formiran je pijačni trg od preko 3500 m² sa kompletnim mobilijarom i zelenilom koji ovoj pijaci daje novu dimenziju komfora, a na kojem se svakog vikenda održava pijaca organske hrane. Građani imaju mogućnost kupovine mesa i mlečnih proizvoda u savremenoj mlečnoj hali. Pijacu najčešće snabdevaju poljoprivredni proizvođači iz Višnjice, Dobanovaca, okoline Smedereva, Paraćina i iz leskovačkog kraja. Pijaca je poznata po izuzetno dobroj ponudi kvalitetnih jabuka iz smederevskog kraja.

Ova pijaca je često mesto odigravanja beogradskog noćnog marketa.
Beogradski Noćni Market je manifestacija koja se održava na gradskim pijacama u večernjim satima, kada pored najboljih pijačnih prodavaca na tezgama izlažu i najbolji restorani, mladi dizajneri, proizvođači delikatesa, umetnici, vinarije i ostali ugostitelji, koji od pijaca na taj dan prave najveći restoran i najveću umetničku izložbu pod otvorenim nebom. Beogradski Noćni Market pruža posetiocima mogućnost da uživaju uz dobru hranu, kupovinu, zabavu i muziku pretvarajući uobičajeni večernji izlazak u potpuno novo iskustvo. Sa druge strane, izlagači – male porodične radionice, zanatlije, dizajneri i umetnici, imaju šansu da svoje proizvode predstave i ponude posetiocima, kojih u proseku ima oko 20.000 po manifestaciji.

Ne postoji mnogo delova grada koji su uspeli da u isto vreme budu ruralni, a da sačuvaju dušu. Blok 45 je definitivno u tome uspeo, tako da Vas očekujemo!